Kultura: Projekat

Omladinski kulturni centar Abrašević iz Mostara dobio je grant od programa Kreativna Evropa u sklopu konkursa za Zapadni Balkan.

Kulturni centar iz Trebinja je kao lider projekta dobio grant od programa Kreativna Evropa u sklopu konkursa za Zapadni Balkan.

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je jedna od pet bosanskohercegovačkih organizacija koje su dobile sredstva iz fonda Kreativna Evropa, u okviru konkursa za podršku

Projekat “Shift Key” čiji je nosilac Festival MESS našao se među nagrađenim projektima koji

Chôros je jedan od projekata podržanih od programa Kreativna Evropa, u kojem su učestvovali predstavnici iz centra i periferije Evrope i iz njenog susjedstva – iz Francuske, Bosne i Hercegovine, Portugala, Gruzije i Maroka. Partnerski timovi su tokom realizacije projekta razmjenili iskustva u domenu scenskih umjetnosti.

International Young Makers in Action (Međunarodni mladi umjetnici/e u akciji), ili skraćeno IYMA, jedan je od projekata podržanih od programa Kreativna Evropa. U njemu  učestvuju partneri iz Holandije, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Italije i Bosne i Hercegovine.

„MUSIC UP CLOSE Network -  connecting orchestral music to young audiences“ jedan je od projekata, koji su podržani od fonda programa Kreativna Evropa. To je višegodišnji projekat evropskih orkestara i međunarodnih organizacija za umjetničku mobilnost, osmišljen kao start-up za dugoročnu mrežu saradnje.

Udruženje „Zvrk“ i njegov istoimeni internacionalni festival savremenog plesa je suorganizator i partner EU projekta „Shapers“, koji se bavi temom savremene koreografske umjetnosti u javnom prostoru. Okuplja pet partnera iz mediteranskih zemalja – Francuske, Maroka, Španije, Bosne i Hercegovine i Egipta.