Kultura: Projekat

Javna ustanova Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske je partner na projektu pod nazivom „ReCulture - Rebrendiranje ustanova kulture zapadnog Balkana”

Naziv projekta: G-BOOK 2: Evropski tinejdžeri kao čitatelji i stvaraoci u rodno pozitivnim narativima

Koordinator projekta: ALMA MATER STUDIORUM - UNIVERSITA DI BOLOGNA (IT)

Naziv projekta: „Od jedne pandemije do druge: 100 godina evropske književnosti u 10 knjiga“

Omladinski kulturni centar Abrašević iz Mostara dobio je grant od programa Kreativna Evropa u sklopu konkursa za Zapadni Balkan.

Internacionalni Burch univerzitet (IBU) trenutno realizuje veliki projekat kulturne saradnje projekat podržan od strane Kreativne Evrope, pod nazivom "B-AIR" koji se bavi zvukom. Zajedno sa deset partnera iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Finske, Francuske i Grčke, čine konzorcij ovog projekta.

Kulturni centar iz Trebinja je kao lider projekta dobio grant od programa Kreativna Evropa u sklopu konkursa za Zapadni Balkan.

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je jedna od pet bosanskohercegovačkih organizacija koje su dobile sredstva iz fonda Kreativna Evropa, u okviru konkursa za podršku

Projekat “Shift Key” čiji je nosilac Festival MESS našao se među nagrađenim projektima koji

Chôros je jedan od projekata podržanih od programa Kreativna Evropa, u kojem su učestvovali predstavnici iz centra i periferije Evrope i iz njenog susjedstva – iz Francuske, Bosne i Hercegovine, Portugala, Gruzije i Maroka. Partnerski timovi su tokom realizacije projekta razmjenili iskustva u domenu scenskih umjetnosti.

International Young Makers in Action (Međunarodni mladi umjetnici/e u akciji), ili skraćeno IYMA, jedan je od projekata podržanih od programa Kreativna Evropa. U njemu  učestvuju partneri iz Holandije, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Italije i Bosne i Hercegovine.