Kultura: Poziv

Evropska komisija ovim će Pozivom podržati rad jednog partnerskog konzorcija koji će razviti i provesti inovativan i efikasan sistem raspodjele sredstava krajnjim korisnicima u muzičkom sektoru.

Poziv na podnošenje ponuda za konkurs za istraživanje i realizaciju mogućih pristupa izvozu evropske muzike, kojim će se identificirati i podržati jedna ponuda.

[Platform for the Cross-border Distribution of European Performing Arts Works] Ovim Pozivom za tender identificirat će se i podržati platforma za provođenje mehanizma podrške prekograničnoj distribuciji umjetničkih djela u području izvedbenih umjetnosti.

Produžen je rok za prijave na konkurs za književne prijevode 2020. Novi rok je 28. maj 2020 u 17 sati.

Poziv Podrška za projekte književnih prijevoda u kategoriji dvogodišnjih projekata ima za cilj:

Ponovo je produžen rok za prijavu projekata kulturne saradnje u zemljama Zapadnog Balkana!! Novi rok je 28.april 2020.

U okviru potprograma Kultura programa Kreativna Evropa Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Evropske komisije objavila je konkursni poziv Podrška za projekte književnih prijevoda u kategoriji dvogodišnjih projekata.

    Ovaj Poziv ima za cilj:

Objavljen je poziv za projekte kulturne saradnje za 2020. godinu. Glavni cilj ovog poziva je:

Otvoren je javni poziv za podnošenje projekata u okviru Evropskih projekata saradnje programa Kreativna Evropa. U okviru ovog poziva možete konkurisati u dvije kategorije: