Kultura: Događaj

U srijedu, 19. avgusta održan je dogadjaj na kojem su predstavljeni najuspješniji projekti iz Bosne i Hercegovine u sklopu programa Kreativna Evropa, tokom ciklusa 2014-2020.

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina organizuje praktičnu obuku za pripremu aplikacija za konkurs za projekte kulturne saradnje za 2020. godinu, trenutno otvorenog u sklopu programa Kreativna Evropa. Rok za prijavu projekata je 27.11.2019. godine u 17 sati.

Pozivamo vas na javnu tribinu pod nazivom «Ko će biti Evropska prijestonica kulture u 2024. godini?» koja će se održati u srijedu 25.

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina organizuje radionicu u okviru Programa „Kreativna Evropa“ (Creative Europe) koja će se održati u ponedjeljak 05. 11. 2018. godine s početkom u 14 sati u EU Info Centru u Sarajevu.

KONKURS ZA PROJEKTE KULTURNE SARADNJE TOKOM EVROPSKE GODINE KULTURNOG NASLJEĐA 2018 (EACEA 32/2017)

Poštovani/e,

Desk Kreativna Evropa BiH je Bihaću u Muzeju AVNOJ-a održao je info dan na kojem je po prvi put kulturnim radnicima Unsko-sanskog kantona predstavljen program Kreativna Evropa.

Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini organizuje seriju brifinga za novinare u cilju informisanja predstavnika medija  o najznačajnijim temama i projektima koje EU podržava u BiH kako bi im se pomoglo u istraživanju te omogućilo bolje i kvalitetnije izvještavanje o aktivnostima EU.