Kultura: Poziv

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu / nagrada „Europa Nostra“ je najprestižnija europska nagrada u oblasti baštine. Svake godine, nagrađuju se najistaknutija dostignuća u oblasti baštine iz cijele Europe.

Koja je namjena ovog programa? 

Kreativna Evropa podržava inicijative prevođenja i promovisanja književnih djela širom Evropske unije, s ciljem povećanja dostupnosti i čitalačke publike visokokvalitetne evropske književnosti.

Šta podržava?

Koja je namjena ovog programa? 

Ovim programom se podržava kapacitet evropskih sektora kulture i kreativnih industrija za njihovo transnacionalno i međunarodno djelovanje. Promoviše se cirkulacija kulturnih i umjetničkih djela i transnacionalna mobilnost kulturnih aktera, a naročito umjetnika.

Koja je namjena ovog programa? 

Ovim programom se podržavaju aktivnosti mreža s ciljem podizanja kapaciteta sektora kulture i umjetnosti za njihovo transnacionalno i međunarodno djelovanje, kao i prilagođavanje promjenama. Takođe se pruža podrška inicijativama čiji je cilj jačanje konkurentnosti. 

Koja je namjena ovog programa? 

Ovaj program nudi bespovratnu pomoć organizacijama čiji je cilj promocija evropskih stvaralaca i umjetnika, posebno onih koji tek stupaju na scenu, i to putem autentičnog evropskog programa.